PROGRAM DATUK

PROGRAM DATUK

Keselesaan dan ketenteraman adalah satu anugerah Allah swt kepada makhluknya.  Bila kesenangan dinikmati, sudah pasti apa jua kerja kita, turut menjadi senang.  Bahkan lebih menenangkan serta memberi pertambahan khusyuk dalam mengerjakan ibadah seharian.  Jika kecelaruan dalam menjalani kehidupan sudah pasti turut mengheret kerja-kerja ibadah kita kearah itu.  Nenek moyang kita pernah merasa kecelaruan itu pada masa dahulu.  Tanyalah mereka (yang masih hidup) tentang pahit maung kehidupan masa itu.

Tanggal 22hb Oktober, 2011 bertempat di Kampung Pertok, seperti lazimnya, YBhg Datuk Ahmad Jazlan bin Hj Yaakub, Ketua UMNO Bahagian Machang mengadakan ziarah dan sembang dengan masyarakat di sini. Beliau menyeru  supaya masyarat berfikir untuk sama-sama membuat perubahan atau penghijrahan dalam mencorak hala tuju masa depan.  Jika tidak berbuat demikian, maka nikmat seperti hari ini akan kekal kerana memberi peluang khidmat kepada mereka yang tidak berkemampuan.

Media cetak dan elekronik memaparkan berita-berita  dan peristiwa-peristiwa yang boleh menjadi bahan untuk dikaji dan berfikir kearah positif serta baik buruknya.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s